Industrie

GreenWeee investeşte 3,5 mil. de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor electrice

GreenWeee investeşte 3,5 mil. de euro într-o nouă...

Autor: Cristina Bellu

07.03.2017, 11:45 678

Compania românească GreenWeee, parte a grupului integrat de reciclare Green Group, investeşte 3,5 milioane de euro într-o nouă fabrică de tratare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, compania dublâdu-şi astfel capacitatea de tratare a acestor tipuri de deşeuri la 100.000 tone pe an.

Conform planului companiei, noua fabrică localizată la Câmpia Turzii, jud.Cluj îşi va începe activitatea în luna iunie şi va beneficia de cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice şi electronice, având o capacitate de procesare de 25.000 tone pe an.

Fabrica va avea activitate permanentă, iar în următorii trei ani va crea aproximativ 80 de locuri de muncă.

Piaţa de electronice este în continuă dezvoltare şi investiţiile actuale au fost un pas necesar atât pentru mărirea capacităţilor de reciclare proporţional cu cantităţile puse pe piaţă, cât şi pentru achiziţia de noi linii de procesare. Urmare a investiţiilor, GreenWeee are acum capacitatea de a recicla toată cantitatea de DEEE (materiale care se degradează în mii de ani-n.red.) pe care România este obligată să o realizeze ca ţintă de colectare, prin OUG 5/2015, în urma transpunerii Directivei 2012/19/UE”, a declarat Marius Costache, Director Executiv GreenWeee.

Planurile companiei mai vizează şi o investiţie de 5 milioane de euro în prima jumătate a anului 2018, care are drept scop modernizarea şi mărirea capacităţii de producţie a fabricii din Buzău, precum şi achiziţia primei linii tehnologice pentru reciclarea echipamentelor LCD din România

“Modernizarea instalaţiilor curente, constând în separarea liniilor tehnologice şi automatizarea lor, contribuie la creşterea productivităţii şi la eficientizarea consumului de energie, având un impact pozitiv asupra mediului”, a adăugat Marius Costache.

La fabricile GreenWeee ajung pentru reciclare echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii, dar şi baterii, fiind singurul reciclator de baterii din  Europa de Sud-Est.  Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât şi prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice.

GreenWeee face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 15 ani pe piaţa din România, alături de GreenTech, cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET, GreenFiber International, lider european în producţia de fibră sintetică, GreenLamp Reciclare, singură fabrică din România care reciclează echipamente de iluminat, GreenGlass Recycling, cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă şi Total Waste Management furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor şi operatorul proiectului de colectare inteligentă, SIGUREC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO