În timp ce PSD este ocupat cu luptele interne şi schimbarea premierului, producţia industrială a scăzut în aprilie cu 0,6%

14 iun 2017 Autor: Cristina Bellu

Producţia industrială a scăzut în aprilie cu 0,6% comparativ cu perioada similară anului trecut, ca serie brută şi a crescut cu 5,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Faţă de luna precedentă producţia a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 15,2%, respectiv cu 0,5%.

În primele patru luni ale anului producţia industrială a fost mai mare cu 5,4% ca serie brută, respectiv cu 6,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scăderea de 0,6% înregistrată în aprilie faţă de acceaşi lună a anului trecut s-a datorat scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-0,8%) şi a industriei prelucrătoare (-0,7%).

Industria extractivă a crescut cu 2,8%.

În primele patru luni ale anului, avansul de 5,4% ca serie brută faţă de perioada ianuarie-aprilie 2016 s-a datorat creşterii industriei prelucrătoare (+5,8%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+3,6%).

Industria extractivă a scăzut cu 2,0%.

 
Cuvinte cheie:
scadere
, productia industriala
, serie
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide