Industrie

Investiţii într-o industrie inteligentă, inovatoare şi durabilă, principalele repere ale strategiei reînoite a UE privind politica industrială

Investiţii într-o industrie inteligentă, inovatoare...

Autor: Cristina Bellu

18.09.2017, 17:14 121

Investiţii într-o industrie inteligentă, inovatoare şi durabilă, sunt principalele repere ale strategiei reînoite a UE privind politica industrială, prezentată de Comisia Europeană, care reuneşte toate iniţiativele orizontale şi sectoriale, atât pe cele noi, cât şi pe cele deja lansate.

Astfel, printre principalele elemente ale noii strategii se numără un pachet cuprinzător de consolidare a securităţii cibernetice în domeniul industrial, care prevede crearea unui centru european de cercetare şi competenţe în materie de securitate cibernetică.

În acelaşi timp, există o propunere de regulament privind fluxul liber al datelor fără caracter personal, care va permite circulaţia transfrontalieră a acestora şi o nouă serie de măsuri privind economia circulară, printre care o strategie pentru materialele plastice şi îmbunătăţiri ale producţiei şi conversiei resurselor biologice regenerabile.

În plus, există o serie de iniţiative care vizează modernizarea cadrului privind drepturile de proprietate intelectuală şi o iniţiativă de îmbunătăţire a modului de funcţionare a procedurilor de achiziţii publice în UE.

„Adoptând evoluţiile tehnologice, transformând investiţiile în cercetare în idei de afaceri inovatoare şi promovând în continuare economia cu emisii scăzute de dioxid de carbon şi economia circulară, vom deschide calea către o industrie inteligentă, inovatoare şi durabilă în Europa.”, spune Jyrki Katainen, vicepreşedintele CE responsabil pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO