Industrie

Un an al veştilor proaste: o fabrică dispare şi nicio investiţie de peste 50 mil. lei nu este pusă pe masă

Un an al veştilor proaste: o fabrică dispare şi nicio...

Autor: Ioana David

10.12.2014, 00:08 484

Sănătatea, un domeniu în care statul pune la bătaie peste 27 mld. lei, iar mediul privat realizează un business de peste 4,5 mld. lei, a avut parte anul acesta de închiderea fabricii Europharm de la Braşov, al doilea mare producător de pastile din România, de schimbări la conducerea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), şi de puţine investiţii, niciuna de peste 50 mil. lei. Cea mai tristă veste a anului 2014 a fost decesul omului de afaceri Ilie Vonica, cel mai puternic antreprenor local din sănătate.

În retailul de medicamente, 2014 a fost anul în care cea mai extinsă reţea de farmacii a trecut pragul de 500 de unităţi, iar în servicii medicale asigurările au început să iasă din conul de umbră. După şase ani de aşteptare, Ministerul Sănătăţii a început să actualizeze lista de medicamente compensate, 40 de produse noi intrând la compensare.

„Atât medicii, cât şi pacienţii vor avea în sfârşit acces la terapii noi. Vorbim despre actualizarea listei de medicamente, şi anume, atât compensarea a 17 medicamente orfane începând cu luna iulie, cât şi cea a 23 de molecule, dintre care unele inovatoare, compensate necondiţionat din luna noiembrie“, spune Alina Culcea, head of market access & public affairs în cadrul Novartis România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO