Companii

Infrastructura de turism a Sibiului: fosta capitală culturală europeană are 43 de hoteluri, doar unu de cinci stele

Brandul Hilton a intrat pe piaţa din Sibiu în 2009, după o investiţie de 25 mil. euro a antreprenorului Nicolae Minea.

Brandul Hilton a intrat pe piaţa din Sibiu în 2009, după o investiţie de 25 mil. euro a antreprenorului Nicolae Minea.

Autor: Mirabela Tiron

28.11.2016, 21:30 754
Sibiul, fostă capitală culturală europeană, are 315 unităţi turistice de cazare (hoteluri, pen­si­uni, vile turistice, hosteluri), din care 43 de ho­teluri cu o capacitate de cazare de 3.940 de lo­curi, porivit datelor de la Statistică de anul trecut.
 
O singură unitate din Sibiu este clasificată la cinci stele, respectiv hotelul Hilton Sibiu (fostul Palace), deţinut de omul de afaceri Ni­co­lae Minea. Unitatea hotelieră a fost afi­liată la lanţul hotelier internaţional Hilton în 2009, în ur­ma unei investiţii de 25 de milioane de euro în modernizare. Brandul Hilton este cunoscut la nivel internaţional, fiind prezent în cele mai mari oraşe din lume. Aproape 30% din turiştii care s-au cazat în Sibiu în ianuarie-sep­tem­brie anul acesta au fost stră­ini, potrivit cal­culelor ZF.
 
Altfel spus, Sibiul  a atras 113.000 de turişti străini în primele nouă luni, care s-au cazat în unităţile de cazare, în creştere cu 19% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor de la INS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO