Companii

Îngheţata Betty Ice va intra în comerţul online, testând livrările la domiciliu

Vasile Armenean. Foto Cristina Nichituş

Vasile Armenean. Foto Cristina Nichituş

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.07.2014, 00:07 1528

Betty Ice, unul dintre cei mai mari producători locali de îngheţată, testează un proiect de livrare la domiciliu în Bucureşti şi intră pe segmentul de vânzări online cu un site care va fi gata în perioada următoare.

„Lucrăm la dezvoltarea site-ului, care va fi gata în două săptămâni“, a declarat pentru ZF Vasile Armenean, proprietarul producătorului Betty Ice, cu afaceri de circa 20 mil. euro anul trecut.

Aceasta este prima încercare de acest fel a unui antreprenor din industria dulciurilor în condiţiile în care jucătorii din IT&C au cea mai mare cotă în vânzările de produse în comerţul online. Totodată, online-ul a atras şi retaileri de fashion precum Zara sau Miniprix, dar şi retaileri alimentari aşa cum este cazul Carrefour sau Cora. Pe de altă parte, segmentul vân­zărilor „din uşă în uşă“ este specific în special industriei de fast-food.

Încercarea Betty Ice vine într-o perioadă în care vânzările de în­gheţată sunt la un nivel scăzut din cauza vremii capricioase. Consumul într-o zi caniculară poate fi şi cu două cifre peste cel înregistrat într-o zi ploioasă.

Un român consumă în medie anual circa 2 litri de îngheţată (echivalentul a 22 de îngheţate la cornet de exemplu), de patru ori mai puţin decât un locuitor al peninsulei scandinave, potrivit ultimelor date disponibile.

Pe piaţa îngheţatei, evaluată la 170 mil. euro anual, cei mai mari jucători sunt Nestlé, Top Gel, Betty Ice sau Unilever.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Vasile Armenean despre impactul vremii nefavorabile asupra vânzărilor 

- reţeaua de gelaterii a companiei; numărul de angajaţi 

- date despre unitatea de producţie a Betty Ice; concurenţii companiei pe piaţa de îngheţată

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO