Companii

Inginerul care conduce uzina Dacia de la Mioveni, promovat de Renault şi pe pieţele din Turcia şi Rusia

Inginerul care conduce uzina Dacia de la Mioveni,...

Autor: Adelina Mihai

29.06.2016, 00:07 1863
Cornel Olendraru, 47 de ani, actualul director al Uzinei Vehicule Dacia, va fi din luna octombrie a acestui an directorul regional industrial pe regiunea Eurasia în cadrul Renault, fiind astfel responsabil de performanţa industrială şi logistică a Grupului Renault în trei ţări: România, Turcia şi Rusia.

„Dacă în România şi în Turcia operaţiunile grupului Renault sunt consolidate şi performante, oportunitatea şi provocarea cea mai mare va fi în Rusia, într-o piaţă care şi astăzi este în scădere, dar are un potenţial uriaş. Voi rămâne în contact strâns cu uzinele de la Mioveni. Îmi propun să contribui în continuare la modernizarea Daciei şi îmi doresc să reuşesc să duc la nivel de regiune măcar o parte din experienţa acumulată în România“, a spus Cornel Olendraru.

În cele trei ţări, în perimetrul industrial al Renault lucrează circa 40.000 de angajaţi. Născut în Piatra Neamţ şi absolvent al Facultăţii de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Olendraru este şi absolvent al unui masterat şi al unui doctorat în mecanică, obţinute la Şcoala Politehnică Palaiseau din Franţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO