Companii

INS: Afacerile din domeniul serviciilor prestate populaţieu au crescut cu 5% în primele 7 luni

INS: Afacerile din domeniul serviciilor prestate...

Autor: Dan Straut

13.09.2018, 09:24 98

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada ianuarie-iulie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada ianuarie-iulie 2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută, cu 15,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută, cu 5,1% cât şi ca serie ajustată sezonier, cu 4,6%.

În terminologia statisticienilor, cifra de afaceri reprezintă „veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta”. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO