Companii

INS: Cifra de afaceri a serviciilor de piaţă prestate populaţiei au crescut în trimestrul I cu 6,6%

INS: Cifra de afaceri a serviciilor de piaţă prestate...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

14.05.2018, 10:39 247

„Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,6% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 martie 2017, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,8%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,1%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,5%)”, menţionează comunicatul INS.

Serviciile de piaţă prestate populaţiei ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2018 au înregistrat o cifră de afaceri cu 6,2% mai mare comparativ cu perioada corespunzătoare anului precedent.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, a crescut atât ca serie brută cu 3,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,8%.

„Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,5% mai mare comparativ cu luna martie 2017, provenită de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+11,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,4%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+3,5%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,9%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-0,7%)”, informează INS.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2018 a crescut cu 3,8% comparativ cu luna martie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO