Companii

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă pentru întreprinderi a crescut în aprilie cu 6,7%

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă pentru...

Autor: Cristina Bellu

15.06.2016, 10:15 91

Ca serie brută, avansul a fost susţinut de creşterile înregistrate la activităţile de transporturi (+13,5%), activităţile de comunicaţii (+4,7%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,4%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,9%).Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 16,2%.

Comparativ cu martie 2016, indicatorul a scăzut ca serie brută cu 0,7%*, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,5%*. Scăderea ca serie brută a fost determinată activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (-6,2%), activităţile de comunicaţii (-2,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-2,8%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-0,8%).

Creşteri au fost întregistrate la activităţile de transport cu 1,6%.

Pe ansamblu, în primele patru luni ale anului, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut cu 7,5%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul creşterilor înregistrate la transporturi (+12,7%), comunicaţii (+7,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,0%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,6%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 6,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO