Companii

INS: Managerii mizează pe creşterea activităţii din construcţii şi comerţ şi stabilitatea preţurilor

INS: Managerii mizează pe creşterea activităţii din...

Autor: Roxana Rosu

28.07.2016, 10:11 127

În acelaşi interval, în construcţii se va remarca o tendinţă de creştere moderată a numărului de salariaţi.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +31%), în timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, tendinţa va fi de scădere (sold conjunctural -24%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%).

Numărul de salariaţi va fi relativ stabil, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare.

În sectorul de construcţii, managerii mizează pe majorarea volumului producţiei (sold conjunctural +21) şi creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural +5%).

În ceea ce priveşte comerţ cu amănuntul, estimările indică creşterea activităţii economice (sold conjunctural +16%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +11%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -17%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +9%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va fi pe plus (sold conjunctural +15%), în timp ce numărul de salariaţi va fi relativ stabil(sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate (sold conjunctural 0%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO