Companii

Insolvenţa Mic.ro: Dinu Patriciu renunţă la cel mai mare pariu românesc pe comerţul alimentar

Patriciu a cerut în instanţă insolvenţa Mic.ro. Nume celebre printre creditori, de la Ţiriac la Vel Pitar. Vedeţi aici companiile care au cerut insolvenţa reţelei de magazine

Autor: Liviu Iancu

15.02.2012, 09:18 3866

Compania Mic.ro Retail, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cerut insolvenţa Mic.ro, reţeaua de magazine deschisă în anul 2010 de omul de afaceri, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti.

Termenul de judecată a fost stabilit pentru joi.

Reţeaua Mic.ro a fost cel mai mare pariu românesc din comerţul alimentar, cu o ţintă de afaceri anuală de 1 miliard de euro. Reţeaua lansată de omul de afaceri estima pentru anul trecut o cifră de afaceri de 225 de milioane de euro. Pentru 2012, Dinu Patriciu voia o cifră de afaceri de 880 de milioane de euro, iar pentru anul 2013 o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro. Compania nu a furnizat situaţiile financiare aferente anului trecut.


Printre firmele care au cerut în acest an insolvenţa Mic.ro se numără compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - aparţinând lui Dragoş Anastasiu, Vel Pitar şi grupul Ţiriac Auto.

Citiţi aici de ce a cerut Ţiriac insolvenţa afacerii lui Patriciu

Ford şi Fiat, pe lista creditorilor lui Patriciu


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO