Înţelegere surpriză. După profi, BERD cumpără 13% din acţiunile Agricover într-o tranzacţie de 7 mil. euro

16 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord prin care se angajează să cum­pere 13% din acţiunile Agricover, companie care oferă servicii financiare şi de agrobusiness fermierilor, până la sfârşitul anului 2017, acţiuni pentru care va plăti 32 de milioane de lei (7 mil. euro).

„Este a doua noastră tranzacţie de tip equity în domeniul industriei agroalimentare din România, prima fiind participaţia la capitalul social al Profi“, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii în ţară de 7,6 mld. euro în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 mld. euro în 624 de proiecte în ţările în care operează BERD, din care 700 de milioane euro investiţi în România în 36 de proiecte, potrivit datelor transmise de companie.

„Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile ine­rente din sectorul agricol“, a spus Miljan Zdrale, coordonator regional BERD pentru agrobusiness în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Divizia de agrobusiness a Agricover a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, înregistrând un profit brut de 12,2 mil. lei (2.7 mil. euro), potrivit repre­zentanţilor companiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2017

 
Cuvinte cheie:
BERD
, actiuni
, Agricover
, tranzactie
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide