Companii

Înţelegere surpriză. După profi, BERD cumpără 13% din acţiunile Agricover într-o tranzacţie de 7 mil. euro

Înţelegere surpriză. După profi, BERD cumpără 13%...

Autor: Roana Rotaru

16.10.2017, 00:07 1746

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a semnat un acord prin care se angajează să cum­pere 13% din acţiunile Agricover, companie care oferă servicii financiare şi de agrobusiness fermierilor, până la sfârşitul anului 2017, acţiuni pentru care va plăti 32 de milioane de lei (7 mil. euro).

„Este a doua noastră tranzacţie de tip equity în domeniul industriei agroalimentare din România, prima fiind participaţia la capitalul social al Profi“, au declarat pentru ZF reprezentanţii băncii.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii în ţară de 7,6 mld. euro în peste 400 de proiecte. Totalul investiţiilor în sectorul agroalimentar este de 10,3 mld. euro în 624 de proiecte în ţările în care operează BERD, din care 700 de milioane euro investiţi în România în 36 de proiecte, potrivit datelor transmise de companie.

„Am urmărit cu mare interes dezvoltarea Agricover pe parcursul ultimilor ani. Compania a dezvoltat o structură unică care s-a dovedit a fi rezistentă la riscurile ine­rente din sectorul agricol“, a spus Miljan Zdrale, coordonator regional BERD pentru agrobusiness în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Divizia de agrobusiness a Agricover a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 1,14 mld. lei (253,4 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul precedent, înregistrând un profit brut de 12,2 mil. lei (2.7 mil. euro), potrivit repre­zentanţilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO