Companii

InterAgro a devenit producător de energie după o investiţie de 21 mil. euro

InterAgro a devenit producător de energie după o investiţie de 21 mil. euro

Autor: Liviu Iancu

21.01.2013, 00:05 2465

Grupul InterArgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, a investit 21 de milioane de euro într-o centrală de cogenerare cu o putere de 20 MW, construită în incinta combinatului Donau Chem de la Turnu Măgurele. Centrala, a cărei construcţie a început în anul 2008, şi care a fost pusă în funcţiune la finalul săptămânii trecute, dispune de trei grupuri energetice, fiecare de 6,75 MW şi trei cazane recuperatoare de abur.

Energia electrică produsă va fi destinată consumului combinatului pentru producţia de îngrăşăminte chimice, iar aburul va fi utilizat pentru consumul tehnologic propriu. Investiţia va reduce cheltuielile de combustibil (gaz metan) şi energie electrică ale combinatului. Centrala de la Turnu Măgurele este al doilea obiectiv de investiţii de acest fel pus în funcţiune de InterAgro după ce în anul 2010 a început să furnizeze energie electrică şi abur centrala de la Zimnicea.

Cele două investiţii fac parte dintr-o serie de centrale aflate în faze avansate de construcţie în Slobozia, Bacău, Săvineşti şi Făgăraş. Toate centralele vor fi administrate de SC Energy Cogeneration Group SA care, în final, va gestiona o putere totală de 93 MW, realizată printr-un efort investiţional de 88 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO