Companii

Interimatul, la putere în spitalele publice. Peste jumătate din spitalele publice din Capitală, aflate în reţeaua Ministerului Sănătăţii, sunt conduse de manageri interimari

În spitalele publice au fost internaţi anul trecut circa 4 milioane de pacienţi, în total fiind 366 de spitale publice, cu 125.000 de paturi

În spitalele publice au fost internaţi anul trecut circa 4 milioane de pacienţi, în total fiind 366 de spitale publice, cu 125.000 de paturi

Autor: Mirabela Tiron

11.09.2017, 00:08 466

În 11 din cele 21 de spitale publice din Capitală, aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, conducerea unităţilor este asigurată de manageri interimari, doar zece spitale având şefi care au venit prin concurs. Atât spitalele mari de urgenţă, cât şi cele pentru copii, dar şi spitalele de chirurgie plastică şi arşi sau de endocrinologie se află sub conducerea unor manageri interimari.

Interimatul a devenit noua lege care guvernează spitalele de stat, la fel ca în cazul companiilor publice din transporturi sau alte sectoare. Haosul din sistemul public de sănătate este şi un efect al numirilor de manageri interimari, având în vedere că prin numirile constante de manageri interimari un spital nu poate performa.

Cele mai mari spitale din Capitală sunt conduse de manageri interimari, după cum arată datele transmise către ZF de oficialii Ministerului Sănătăţii, care nu au explicat de ce sunt atât de multe spitale în această situaţie.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din ţară, se află sub conducerea unui manager interimar (Claudiu Ştefan Turculeţ), potrivit datelor transmise către ZF de Ministerul Sănătăţii. Claudiu Ştefan Turculeţ a fost numit manager interimar în septembrie 2016, printr-un ordin de numire semnat de Vlad Voiculescu, fostul ministru al sănătăţii. El îl înlocuia în funcţie pe managerul interimar Sorin Păun, care a demisionat, după ce mai mulţi medici din cadrul spitalului au vrut să îşi dea demisia pe motiv că sunt trataţi în mod abuziv. 

Datele de pe site-ul spitalului de la finalul lunii august de anul acesta arată însă că în urma concursului organizat, Claudiu Ştefan Turculeţ a câştigat funcţia de manager prin concurs.

Sub conducerea unor manageri interi­mari se află şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon“, unul dintre cele mai mari spitale din Capitală. În mai anul acesta, Florian Bodog, ministrul sănătăţii, l-a numit la conducerea spitalului pe medicul David Daviţoiu, dată fiind demiterea managerului Gheorghe Popescu, după ce un pacient a murit în spital în urma unei transfuzii de sânge greşite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO