Companii

Intr-un ansamblu nou de locuinte au aparut fisuri

Intr-un ansamblu nou de locuinte au aparut fisuri
05.01.2010, 23:15 781

In parcarea subterana a ansamblului rezidential Rasarit de Soaredin cartierul bucurestean Titan au fost semnalizate fisuri de catreproprietarii proaspat mutati, la doar cateva saptamani de lafinalizarea proiectului care cuprinde 988 de apartamente.

Ansamblul a fost finalizat in luna noiembrie a anului trecut decatre firma Conarg Real Estate, controlata de omul de afaceriValentin Visoiu, care a mai realizat in Bucuresti si ansamblulQuadra Place din Militari.

"In urma cu cinci saptamani am identificat o serie de fisuri inparcarea subterana a blocului, dupa care proprietarii au semnalatca acestea au corespondent in apartamentele de la parter. Inultimele saptamani am sesizat ca acestea au inceput sa seinmulteasca", a declarat Alexandru Codreanu, un inginergeo-fizician care a cumparat un apartament cu patru camere inproiect. Antreprenorul general al proiectului a fost firma ConargConstruct, parte a aceluiasi trust.

"Sunt niste fisuri normale, care apar in urma unor tasari. Leavem in urmarire, sunt masuratori care se fac. Am apelat la o firmaspecializata (INCERC - Institutul National de Cercetare-Dezvoltarein Constructii si Economia Constructiilor) care ne-a garantat cafisurile sunt in standardele acceptate. In cazul in care vor evoluasi mai mult, sunt metode prin care putem opri procesul", a declaratRomeo Cazanescu, directorul general al Conarg Real Estate.

Cumparatorii spun ca fisurile au aparut din cauza unui viciu deproiect, de executie sau ambele si spera ca eventualele reparatiisa fie realizate pe banii constructorului.

"Ce voi putea face eu este un studiu al terenului. Am facut pe19 decembrie o sedinta cu 20 de proprietari pentru a lua lacunostinta de aceasta situatie. Eu inca nu m-am mutat in proiect",a mai spus Codreanu.

In luna decembrie a anului trecut, in cadrul ansamblului situatin imediata vecinatate a hipermarketului Auchan din Titan mai eraudisponibile circa 200 de apartamente, cu un pret mediu de 1.000euro/metrul patrat construit. Proiectul a implicat o investitie de60 de milioane de euro si a fost finantat printr-un credit de laRaiffeisen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO