Companii

Saint-Gobain Rigips a investit 1,6 mil. euro intr-o nouă linie de ambalare. O treime din sumă, bani europeni

Saint-Gobain Rigips a investit 1,6 mil. euro intr-o nouă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.12.2015, 00:00 719

Divizia Rigips a companiei Saint-Gobain Construction Products, specializată în realizarea de materiale de construcţii pe bază de ipsos, a investit 1,65 milioane de euro într-o linie de ambalare a produselor sale, o parte din această sumă fiind bani proveniţi din fonduri europene.

Proiectul de peste 1,6 milioane de euro a fost parţial cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”. Contactaţi de Ziarul Financiar, oficialii companiei Saint-Gobain au spus că circa o treime din sumă a fost obţinută de la Ministerul Fondurilor Europene, restul a fost contribuţia companiei. Compania deţine trei unităţi de producţie în România, în judeţul Cluj (comuna Mihai Viteazu şi în Turda) şi în Bucureşti. 

Saint-Gobain Construction Products a terminat anul trecut cu afaceri de 300 de milioane lei, în creştere cu 7% faţă de 2013. Grupul francez Saint-Gobain conduce cinci companii în România – Saint-Gobain Construction Products, Saint-Gobain Glass România, Saint-Gobain Abrazivi, MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl – cu afaceri cumulate de 700 de milioane de lei în 2013 (160 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, în România având peste 1.000 de angajaţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO