Companii

Investitiile straine urca cifra de afaceri a GreenForest cu 50%

09.08.2005, 19:23 71

Producatorul de mobila GreenForest din Timisoara si-a majorat cifra de afaceri pe primul semestru al acestui an cu 50%, pana la 1,5 milioane de euro, pe fondul incheierii de contracte pentru mobilarea de sedii de firme.

"Anul acesta am incheiat contracte importante pentru mobilarea spatiilor de birouri ale unor companii mari precum Alcatel, Siemens, Orange sau Continental", a spus Cristian Florea, director general la GreenForest.

Compania, inregistrat in 2004, o cifra de afaceri de 2 mil. euro si preconizeaza ca anul acesta sa depaseasca nivelul de 3 mil. euro.

La inceputul acestui an compania timisoreana a lansat Natura, mobilierul sau de casa, pe piata bucuresteana prin amplasarea unui show-room in cadrul noului Home & Design Mall.

"Vanzarile mobilierului Natura in acest showroom au fost sub asteptarile noastre", a precizat Florea.

In ciuda rezultatelor sub asteptari producatorul timisorean de mobila doreste deschiderea unui al doilea show-room in zona Otopeni.

Fabrica GreenForest este situata langa Timisoara si are 108 angajati. Actionarii companiei sunt trei persoane fizice. Compania GreenForest produce mobilier de birou sub marca GreenForest si mobilier de casa sub marca Natura. Alti clienti ai GreenForest sunt filiala Bechtel International Inc. din Romania, Synergy Construct, Ozer Construct, Schwartz & Lackner, Cefin Romania, Banca Comerciala Carpatica - Sediul Central Sibiu, TRW Automobile Timisoara, Yazaki Component Technology Arad, Concernul Draxlmaier.

Numarul mare de investitii in cladiri de birouri si centre rezidentiale din orasele mari au majorat in ultimii ani si cererea pentru mobilier, atat de birou, cat si pentru locuinta. Cristian Florea, directorul general al companiei timisorene, a declarat anul acesta ca doreste sa se concentreze asupra investitorilor straini in ceea ce priveste mobilierul de birou, iar in ceea ce priveste mobilierul de casa pe cartierele rezidentiale.

Compania timisoreana va deschide anul viitor o societate mixta impreuna cu producatorul olandez de mobilier de birou Samas Office. Oficialii companiei au refuzat sa dea alte detalii legate de acesta noua societate. Samas este unul dintre cei mai mari producatori europeni de mobilier de birou. Compania are in jur de 2.700 de angajati si o cifra de afaceri anuala de 360 mil. euro. GreenForest este si distribuitor al marcilor de birou Sacma si Uffix in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO