Companii

Investitorii încep să se uite către producătorii locali de vin. Cramele Recaş, cel mai râvnit

Investitorii încep să se uite către producătorii...

Autor: Cristina Roşca

17.05.2016, 00:07 2255

Investitorii străini sunt interesaţi de producţia de vin din România, piaţă care a trecut în ultimii ani prin procese ample de retehnologizare şi replantare şi care începe să pună pe rafturile magazinelor şi în restaurante vinuri de calitate superioară.

Pe lista investitorilor se află ju­cători precum Cramele Recaş, Cramele Halewood sau Ro­ten­berg. „În momentul de faţă Cra­mele Recaş este unul dintre cele mai bune ţinte din busi­nessul de profil dacă ana­lizăm atât datele financiare, cât şi profilul afacerii şi produsele“, spune o sursă din piaţă care arată că mai multe fon­duri de investiţii, dar şi jucători stra­te­gici străini sunt cu ochii pe industria vinului, o piaţă de 350 mil. euro anual.

„Perspectivele de dezvoltare şi rezultatele pe care le-am obţinut nu justifică din partea niciunuia dintre acţionarii nostri un interes de a vinde sub nicio formă vreuna dintre entităţile care compun societatea comercială Cramele Recaş“, au spus pentru ZF repre­zentanţii companiei. Repre­zen­tanţii Rotenberg neagă la rândul lor in­for­maţia, pe când Dan Muntean, direc­to­rul general al Halewood, a spus că nu ştie nimic despre o vânzare.

În 2015, grupul Cramele Recaş a avut o cifră de afaceri consolidată de apro­ximativ 28 mil. euro, iar până la finalul acestui an ar putea ajunge la afaceri totale de circa 35 mil. euro, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

Cramele Recaş este unul dintre cei mai mari producători de vin din România după cifra de afaceri şi după suprafaţa de viţă de vie deţinută. Astfel, compania este evaluată la circa 40-50 mil. euro (enterprise value), potrivit surselor din piaţă. Producătorul de vin Cramele Recaş este un business deţinut de familia Cox (Philip şi Elvira), dar şi de antreprenorii Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, iar investitorii ar putea fi interesaţi fie de achiziţia întregului business, fie doar de un pachet minoritar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO