Companii

Ioan Popa, proprietarul Transavia: Este o presiune foarte mare pe preţul cărnii

Ioan Popa

Ioan Popa

Autor: Roana Rotaru

01.06.2016, 00:07 2315

Ioan Popa, antreprenorul care a dus anul trecut grupul de firme Transavia la afaceri de 140 de milioane de euro, spune că reducerea TVA de la 1 iunie anul trecut a sprijinit „fluidizarea vânzărilor“, însă valoarea acestora este influenţată de o presiune puternică pe preţ.

„Exista o presiune foarte mare pe preţul de livrare a cărnii, carnea s-a vândut cu preţuri mici“, a  declarat Ioan Popa pentru ZF.

Dacă la nivel de grup vânză­rile Transavia s-au ma­jorat cu 5% potrivit datelor co­mu­nica­te de com­panie, pe Transavia SA, cel mai im­por­tant „activ“ din portofo­liul an­tre­pre­noru­lui din Alba-Iulia, cifra de afa­ceri a scăzut cu 3%, la 103 mil. euro.

„Exportul reprezintă 20 de mi­lioa­ne de euro anual şi este rea­lizat în ţări din Uniunea Eu­ro­­peană precum Marea Bri­tanie, Irlanda, Franţa, Olan­da, Un­ga­ria, Grecia, Slovacia, Bul­garia, Spania, Croaţia“, a spus Popa.

 Compania a înregistrat un profit net de peste 12 mil. euro, rezultat obţinut cu ajutorul a 1.145 salariaţi, cel mai mare număr de angajaţi ai companiei de până acum. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO