Companii

Ioan Popa, Transavia: Am cumpărat 20.000 tone de soia de pe bursa de mărfuri de la Chicago

Ioan Popa, Transavia: Am cumpărat 20.000 tone de soia de...

Autor: Ioana Tudor

12.04.2014, 09:59 2094

Ioan Popa, directorul general şi proprietarul grupului Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, a cumpărat de pe bursa de mărfuri de la Chicago 20.000 tone de soia, care va fi utilizată pentru fabricarea de nutreţuri combinate, la un preţ de 575 euro/tonă.

Volumul lunar al livrărilor va fi de două mii de tone de soia, a afirmat Popa. El a adăugat că va mai cumpăra încă cinci mii de tone de soia pentru a-şi acoperi necesarul de 25.000 de tone.

Grupul are în arendă zece mii de hectare de teren, în judeţele Cluj şi Alba, pe care cultivă porumb, grâu şi orzoaică pentru producţia proprie a furajelor folosite în creşterea păsărilor, iar suprafaţa arendată ar putea fi mărită cu noi terenuri în Satu Mare şi Timiş.

Transavia intenţionează să aloce între două mii şi trei mii de hectare de teren pentru culturile de soia.

„Anul acesta se fac teste să vedem cum funcţionează, dacă se pretează cultura de soia”, a spus Popa.

Grupul Transavia deţine o fabrică de nutreţuri, 15 ferme de creştere a puilor, două ferme de reproducţie, două staţii de incubaţie, două abatoare performante de industrializare a cărnii, o fabrică de procesare, una dintre cele mai moderne din Europa, şi patru ferme vegetale.

Fabrica de nutreţuri combinate are o capacitate de producţie de 250.000 tone pe an şi o capacitate de depozitare de peste 72.000  tone.

Compania produce 25 de milioane de pui şi 30 de milioane de ouă anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO