Companii

Ioan Popa, Transavia: Vrem să facem achiziţii. „Nu-mi propun să cumpăr o companie de dimensiunea Transavia, ci o companie mică.“

 Ioan Popa, preşedintele Transavia

Ioan Popa, preşedintele Transavia

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.11.2018, 00:08 2069
Ioan Popa, preşedintele grupului Transavia, cel mai mare business din industria cărnii de pui de pe plan local, cu peste 2.000 de angajaţi, crede că următorii doi ani vor fi „zbuciumaţi“ pentru România, însă lucrează la securizarea businessului şi ia în calcul achiziţia unei companii mai mici.

„Ne dezvoltăm în continuare, dar am ajuns la un nivel al businessului în care trebuie să o luăm de la capăt astfel încât preocuparea mea este de securizarea afacerii pentru că nu mă aştept ca în următorii doi ani să fie lapte şi miere. Vom avea doi ani zbuciumaţi şi nu se va întâmpla nimic grozav în România. Sunt pregătit să fac achiziţii echilibrate. Nu-mi propun să cumpăr o companie de dimensiunea Transavia, ci o companie mică. Eu sunt optimist, nu-mi fac probleme în următorii doi ani pentru compania mea“, a spus Ioan Popa în cadrul conferinţei „România 100 de ani de business“, organizată de ZF la Alba Iulia.

Grupul Transavia, care reuneşte compania cu acelaşi nume din judeţul Alba şi producătorul Avicola Braşov, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 145 de milioane de euro, în creştere cu 3,5% în euro.

Ioan Popa spune că anul acesta businessul pe care îl conduce are o creştere de peste 10% ( două cifre), iar în fiecare an din cei 28 de când deţine Transavia şi-a propus să fie pe creştere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO