Companii

Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari, preia dezvoltarea birourilor Renault din vestul Capitalei de la Simon Roth, un investitor israelian

Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai mari investitori...

Autor: Bogdan Alecu

05.04.2017, 00:07 2407

Proiectul de birouri construit special pentru grupul Renault în vestul Capitalei va fi dezvoltat direct de Global­worth şi Ioannis Papalekas, după ce fondul de in­ves­tiţii a preluat 50% din acţiunile Elgan Offices, câşti­gătorul licitaţiei pentru ridicarea birourilor Renault.

Elgan Offices era anterior deţinută integral de omul de afaceri de origine israeliană Simon Roth, unul dintre cei mai discreţi investitori de pe piaţa imobiliară. Roth şi Papalekas au mai semnat un acord în acest an, în urma căruia israelianul a vândut depozitul de piese de schimb al Dacia din comuna Oarja către fondul de investiţii administrat de Papalekas.

Modificarea de acţionariat apare într-o decizie din lu­na martie publicată în Monitorul Oficial, în care se arată că societatea cipriotă Diti Holdings Limited (Simon Roth) a rămas cu 50% din acţiunile companiei Elgan Offices, în timp ce al doilea acţionar este un offshore cipriot  - Minory Investments. Minory a preluat 50% din acţiu­nile Elgan Offices, iar compania este reprezentată de Valentin Neagu, cel care deţine funcţia de director investments&Capital Markets în cadrul Globalworth (fondul administrat de Ioannis Papalekas). Neagu va fi şi noul administrator al societăţii, cu puteri depline, cu un mandat de patru ani.

Roth a câştigat anul trecut licitaţia pentru proiectul de bi­rouri al Renault în detrimentul lui Liviu Tudor, cel care deţine proiectul West Gate unde se află actualul sediu al grupului francez şi care s-a retras din cursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO