Companii

Ion Sterian este noul director general al Transgaz, după ce a condus ca interimar compania din luna mai

Ion Sterian este noul director general al Transgaz, după...

Autor: Roxana Rosu

24.08.2017, 10:21 529

Ion Sterian, care conducea interimar compania Transgaz din luna mai, a fost numit în funcţia de director general, potrivit unei decizii a Consiliului de Administraţie al tranportatorului de gaze, iar Marius Vasile Lupean a fost desemnat director economic.

Procedura de selecţie a directorului general şi directorului economic la SNTGN Transgaz SA a fost desfăşurată de Consiliul de Administraţie împreună cu Comitetul Consultativ de Nominalizare şi Remunerare, fără implicarea vreunui expert independent specializat în recrutarea resurselor umane, se arată într-un comunicat al companiei.

Ion Sterian ocupa funcţia de director general interimar din luna mai, după ce fostul director,  Petru Văduva, 57 de ani, a demisionat de la conducerea transportatorului naţional de gaze  din cauza unor motive personale. Mandatul acestuia ca director general la compania de stat cu 4,9 mld. lei capitalizare urma să expire pe 3 iunie 2017.

Transgaz (TGN) a înregistrat un profit de 400,49 milioane lei în primul semestru al acestui an, echivalentul unui avans de 42,14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a ajuns la 1,027 miliarde lei, mai mare cu 26,16% faţă de S1/2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO