Companii

Ipsos Interactive Services estimeaza afaceri de 20 mil.

12.11.2007, 23:16 138

Compania de cercetare de piata online Ipsos Interactive Services estimeaza ca ar putea ajunge anul viitor la afaceri de aproximativ 20 de milioane de euro pe piata locala, in conditiile in care in acest an businessul companiei a inregistrat un ritm de crestere de peste 50% fata de anul trecut, pana la 15 milioane de euro.
"In ultimii cinci ani, am crescut cu cate 75%. Piata de market research online (cercetare de piata pe baza de chestionare online - n.r.) are un ritm de crestere de aproximativ 30%, in conditiile in care se manifesta tot mai puternic tendinta de trecere dinspre offline spre online. Estimam ca bilantul acestui an va fi cu peste 50% mai mare decat cel de anul trecut si ca in 2008 am putea avea afaceri in jurul a 20 de milioane de euro", a declarat Andrei Postoaca, CEO al Ipsos Interactive Services, care a incheiat anul trecut cu afaceri de 10 milioane de euro pe piata locala.
Ipsos Interactive Services are sediul la Bucuresti si peste 800 de angajati in 11 locatii din lume (Bucuresti, Brasov, Londra, Paris, Stockholm, Geneva, New York, Cincinnati, Chicago, Toronto si Vancouver). Cea mai mare parte a acestora, respectiv 750 de oameni, lucreaza in Romania, in cele doua centre, de la Bucuresti si Brasov. "Pana la sfarsitul anului viitor vom mai angaja intre 50 si 100 de oameni in Romania" spune CEO-ul companiei.
Majoritatea clientilor Ipsos Interactive Services sunt externi, in special ca efect al slabei dezvoltari a segmentului de online din Romania. "Noi ne-am focusat pe online, iar acest segment nu este foarte dezvoltat in Romania. Piata de cercetare online reprezinta sub 10% din valoarea intregii piete de cercetare. Desfasuram proiecte online in toate tarile in care rata penetrarii internetului o permite", explica Postoaca configurarea portofoliului de clienti al companiei. Printre clientii Ipsos Interactive Services se numara companii ca Procter & Gamble, Microsoft sau General Motors.
Ipsos Interactive Services este o companie multinationala de cercetare de piata pe baza de chestionare online, membra a grupului Ipsos, si a fost infiintata in Romania in anul 2000. Grupul Ipsos este numarul trei mondial in domeniul sondajelor de piata pe baza de chestionare, cu afaceri de peste un miliard de dolari anul trecut, un profit net de aproape 40 de milioane de euro si peste 7.000 de angajati la nivel global. Ipsos Interactive Services are o baza proprie de peste 1,7 milioane de respondenti in 24 de tari si a derulat 4,5 milioane de interviuri anul trecut. Cercetarea online se refera la orice cercetare sociologica sau studiu de piata care se face folosind canalele online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO