Companii

IRUM Reghin investeşte 1,5 mil. euro într-un centru de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole

IRUM Reghin investeşte 1,5 mil. euro într-un centru de...

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2014, 20:01 494

Compania IRUM din Reghin derulează o investiţie de 6,4 mil. lei (aproximativ 1,5 mil. euro), susţinută din fonduri europene, pentru realizarea unui centru de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere. Proiectul este implementat în localitatea Reghin, judeţul Mureş, pentru o perioadă de 18 luni şi va facilita crearea unor noi locuri de muncă în cadrul companiei. În prezent IRUM are 395 de angajaţi şi intenţionează să mai angajeze în acest an în jur de 20 de oameni, în special operatori maşini de comandă numerică, ingineri, personal calificat pentru turnătorie şi prelucrări mecanice.  „Anul trecut am finalizat o investiţie în valoare de 3,5 milioane de euro în construcţia şi dotarea unei fabrici pentru confecţii metalice şi am realizat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 1,39 MW. În acest an se lucrează la înfiinţarea unui centru de cercetare şi dezvoltare, valoarea investiţiei depăşind 1,5 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, director general al IRUM Reghin.

Compania a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri netă de aproximativ 64 mil. lei (14,4 mil. euro), iar anul trecut a înregistrat o creştere de 2% a afacerilor faţă de anul anterior, conform datelor preliminare ale companiei. „Piaţa a crescut anul trecut, iar achiziţionarea unor noi utilaje în cadrul companiei noastre a susţinut scăderea costurilor de producţie. Vedem o creştere a pieţei şi în acest an, astfel că extindem reţeaua de dealeri externi pentru tractoarele forestiere, dar şi reţeaua de dealeri naţionali pentru tractoarele agricole“, a spus Oltean. Principalul acţionar al firmei este Mavriprod din Reghin cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Piaţa locală este împărţită de jucători precum NHR Agropartners România, Claas România, MAP, IRUM Reghin, IPSO sau Mewi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO