Companii

ISU ar trebui să devină un ANAF al siguranţei. Patronii de restaurante şi cluburi: Este nevoie de şase luni pentru a ne pune la punct

Dragoş Petrescu: ISU ar trebui să devină un fel de ANAF, să se investească în acest departament astfel încât să vedem maşini cu girofar umblând pe străzi pentru a verifica dacă toţi jucătorii sunt în conformitate.

Dragoş Petrescu: ISU ar trebui să devină un fel de ANAF, să se investească în acest departament astfel încât să vedem maşini cu girofar umblând pe străzi pentru a verifica dacă toţi jucătorii sunt în conformitate.

Autor: Corina Mirea

17.11.2015, 07:00 891
Peste 80% din restaurantele, cluburile şi barurile din România nu au aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pentru paza şi securitatea împotriva incendiilor, astfel că, de la 1 ianuarie 2016, toţi cei care deţin sau administrează astfel de spaţii mai mari de 200 de metri pătraţi (cât este pragul pentru care se eliberează acest aviz) ar putea dispărea din piaţă.
 
Motivul este dat de faptul că, odată ce jucătorii din domeniu (care activează pe segmentul alimentaţiei publice) trebuie să îşi înnoiască avizele de funcţionare ei trebuie să prezinte şi autorizarea împotriva incendiilor de la ISU, pe care unii nu o deţin pentru că fie nu au depus dosarele, fie pentru că nu au primit încă un răspuns din partea autorităţilor compentente, susţin repre­zentanţii Organizaţiei Patro­nale a Hotelurilor şi Res­tau­rantelor din România (HORA).
 
„Din câte ştim, există circa 20.000 de restaurante, baruri şi cluburi în România, iar în jur de 80% nu au această autorizare ISU. Sigur, unii nu o au pentru că nu au depus dosarul, dar sunt şi cazuri în care dosarele au fost trimise de câteva luni bune şi care nu au fost soluţionate. Or, intrarea în legalitate nu se poate face peste noapte, este nevoie de timp, de aceea credem că o perioadă de şase luni ar fi o variantă bună, timp în care firmele ce arată că vor să fie conforme să poată funcţiona“, a spus Dragoş Petrescu, preşedintele HORA (Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România) şi proprietarul grupului de restaurante City Grill.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO