Companii

Italienii de la Beltrame au în plan investiţii de peste 250 mil.euro la COS Târgovişte şi dezvoltarea unui nou combinat, tot la Târgovişte, pentru producerea de oţel-beton şi sârmă laminată. Investiţiile vor genera peste 1000 de locuri de muncă

Italienii de la Beltrame au în plan investiţii de peste...

Autor: Roxana Rosu

16.03.2022, 12:54 890

Grupul italian Beltrame, producător de bare de oţel şi alte oţeluri speciale, care în România este şi acţionarul combinatului Donalam Călăraşi, a anunţat că va investi peste 250 milioane euro la Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte, recent achiziţionat, iar producţia va începe în următoarele luni.

De asemenea, reprezentanţii Beltrame au anunţat că au în plan dezvoltarea, la Târgovişte, a unui nou combinat, pentru producerea oţel-betonului şi a sârmei laminate.

Aceste investiţii vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă.

Reprezentanţii Beltrame au avut miercuri o întâlnire cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă, cu ocazia finalizării achiziţiei COS Târgovişte. Cu această ocazie, compania italiană a prezentat planurile de investiţii majore în retehnologizare, pentru producerea de oţeluri speciale în condiţii de protejare a mediului.

Investiţiile de la Târgovişte au ca scop transformarea vechiului combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oţelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Investitorii vor construi şi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu  electricitate a capacităţilor de producţie.

”Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene şi de la buget. Materiile prime şi produsele de înaltă calitate din ţară sunt necesare pentru a putea întreţine ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcţii care să susţină calitatea vieţii şi să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul cu ocazia întâlnirii.

Consiliul Concurenţei a autorizat la mijlocul lunii februarie preluarea activelor Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte de italienii de la Beltrame, pentru suma de 38,3 mil. euro fără TVA.

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte (companie listată şi la Bursa de Valori Bucureşti - simbol bursier COS) a intrat în faliment în vara lui 2021, după ce Tribunalul Dâmboviţa a respins planul de reorganizare propus de societatea creditoare Alphard Financial.

Carlo Beltrame declara într-un interviu pentru emisiunea ZF Investiţi în România! Faptul că România generază anual 1,5 - 3 milioane de tone de fier vechi anual care merge la export către Bulgaria, Italia şi mai departe, iar aceste cantităţi ar urma fi transformate în oţel-beton şi sârmă laminată în noua unitate de producţie.

 



 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO