ZF 24

Italienii de la Astaldi: Metroul din Drumul Taberei va fi finalizat în 2016. Extinderea către Străuleşti va fi gata în 2017

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Andreea Neferu

16.03.2015, 00:07 9441

Constructorul italian Astaldi, care a realizat Pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională din Capitală, susţine că lucrările la metroul din cartierul bucureştean Drumul Taberei se vor încheia anul viitor, la fel cum a anunţat şi Metrorex, în timp ce staţiile pe care le construieşte în nordul Capitalei, Laminorului şi Lac Strău­leşti, pe magistrala 4 de metrou, vor fi finalizate în 2017, potrivit raportului pe 2014 publicat de grupul din Peninsulă.

Italienii mai spun că lucrările sunt în prezent finalizate în proporţie de 52% la metroul din Drumul Taberei. Astaldi mai are de încasat circa 56 mil. euro pentru acest proiect, la care lucrează alături de FCC Construccion, Delta ACM 93 şi AB Construct, într-un contract cu o valoare totală de de 215 mil. euro. De asemenea, italienii lucrează şi la extinderea magistralei 4 cu încă două staţii, Lac Străuleşti şi Laminorului, iar până acum lucrările au un stadiu fizic de execuţie de circa 28%. Grupul din Peninsulă, care realizează acest proiect alături de firmele Somet, Tiab şi UTI Construction & Facility Management, mai are de încasat 112 milioane de euro din contractul de 160 de milioane de euro pentru cele două staţii de metrou.

În România, Astaldi este prezent prin mai multe companii, printre care şi Astaldi Spa şi Astalrom. Cea mai importantă firmă pe plan local este Astaldi Spa, cu afaceri de 318 mil. lei (72 mil. euro) în 2013, cel mai recent an pentru care există informaţii la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO