Companii

Italienii de la Astaldi: România are valoare strategică pentru noi, analizăm noile proiecte de construcţii cu interes

Italienii au construit stadionul Arena Naţională, fostul Lia Manoliu

Italienii au construit stadionul Arena Naţională, fostul Lia Manoliu

Autor: Andreea Neferu

04.05.2015, 00:06 1395

Constructorul italian Astaldi, care a realizat pasajul Basarab şi stadionul Arena Naţională din Capitală, estimează că ponderea veniturilor generate de piaţa locală la nivelul grupului va rămâne „stabilă“ în 2015 după ce anul trecut proiectele la care lucrează în România au contribuit la „avansul semnificativ“ al afacerilor, potrivit datelor din raportul pe 2014 al companiei din Peninsulă, care nu oferă însă cifre privind businessul pe anul trecut. „România continuă să aibă o valoare strategică importantă pentru grup, în condiţiile în care încă poate garanta opor­tunităţi co­mer­ciale noi, pe care Astal­di le exa­min­ează cu interes“, po­trivit raportului ita­lienilor.

În România, Astaldi este prezent prin mai multe com­panii, printre care şi Astaldi Spa şi Astalrom.

Cea mai impor­tantă firmă pe plan local este Astaldi Spa, cu afaceri de 318 milioane de lei (72 de milioane de euro) în 2013, cel mai recent an pentru care există informaţii la Ministerul Finanţelor.

Printre proiectele de anvergură la care Astaldi lucrează în prezent în România se numără două linii de metrou, magistrala 5 din cartierul bucureştean Drumul Taberei şi magistrala 4, care se extinde cu încă două staţii, Lac Străuleşti şi Laminorului. De asemenea, italienii mai lucrează la un pasaj subteran la Piaţa Sudului în Capitală, precum şi la autostrada Nădlac-Arad.

Astaldi este în prezent unul dintre cei mai mari constructori de pe piaţa locală. Italienii sunt cei care au construit autostrăzi precum Cernavodă - Medgidia sau Orăştie - Sibiu (lot 4), pasajul calea Văcăreşti - Mihai Bravu din Capitală sau stadionul Arena Naţională, fostul Lia Manoliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO