Companii

Italienii de la Calzedonia îşi fac loc în topul celor mai mari exportatori locali

Italienii de la Calzedonia îşi fac loc în topul celor...

Autor: Cristina Roşca

13.04.2017, 00:04 327

Grupul italian Calzedonia produce la Arad într-o fabrică cu 500 de salariaţi lenjerie intimă pe care o exportă apoi în întreaga lume. Compania Aries Textile pe care italienii o controlează ocupă poziţia 228 în topul celor mai mari 500 de exportatori locali anul trecut, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Compania Aries Textile din Arad, parte a grupului ita­lian Calzedonia, a produs lenjerie intimă în valoare de 181,5 mil. lei (40 mil. euro) în 2015, în scădere cu circa 18% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza celor mai recente date publice. Profitul net al companiei a scăzut la circa o treime, respectiv la 3,3 mil. lei. Totuşi, numărul de salariaţi a rămas relativ constant la aproape 500 de oameni.

Datele aferente anului 2015 îi poziţionează pe italieni în topul celor mai mari cinci producători de îmbrăcăminte din România alături de Alison Hayes (antreprenori ciprioţi), Hanes Global Supply Chain România (fosta Rosko Textil),  Olimpia MFG România (fosta Benrom a grupului Benneton din Italia) şi Pandora Prod (antreprenori locali). Datele financiare pentru 2016 nu sunt încă disponibile, însă Aries Textile apare în topul celor mai importanţi exportatori locali. Ei au coborât însă de pe locul 196 pe 228.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO