Companii

Italienii de la Enel montează anul acesta 110.000 de contoare inteligente

Italienii de la Enel montează anul acesta 110.000 de...

Autor: Roxana Petrescu

23.05.2016, 00:04 572

Italienii de la Enel, unul dintre cei mai puternici jucători din piaţa distribuţiei şi furnizării de energie, cu 2,7 milioane de consumatori în portofoliu în Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud, vor instala anul acesta 110.000 de contoare inteligente, care se vor adăuga celor 30.000 deja instalate anul trecut.

Contorul inteligent, aşa-numitul smart meter, este un dispozitiv care permite transferul de informaţie în timp real între consumatorul şi distribuitorul de energie, fiind considerat unul dintre componentele conceptului de Smart Grid (reţea inteligentă). 

„Datorită contoarelor inteligente, clienţii vor avea acces la infor­maţii detaliate cu privire la consumul de energie, oferindu-le instru­mentele necesare pentru a-şi planifica eficient utilizarea de energie“, a declarat Georgios Stassis, country manager al Enel în România.

Odată cu montarea acestor dispozitive, citirea contoarelor la locul de consum nu va mai fi necesară.

„Pe de altă parte, contoarele inteligente vor comunica distribui­torului de la distanţă în ce locuri clienţii sunt cel mai afectaţi de pene de curent, permiţându-i unui sistem de contorizare inteligentă pe deplin funcţional să indice zonele unde necesitatea de investiţii în reţea este mai mare, astfel încât distribuitorul să poată interveni rapid acolo unde este nevoie“, mai spun reprezentanţii Enel.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, 53.000 de astfel de dispozitive vor fi montate în Muntenia, 28.000 în Dobrogea şi 30.000 în Banat. Costurile pentru montarea acestor dispozitive vor fi suportate de consumatorul final.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO