Companii

Italienii de la GP Sofa aşteaptă 50 mil. euro din afaceri cu canapele, paturi tapiţate şi măsuţe de cafea

Italienii de la GP Sofa aşteaptă 50 mil. euro din...

Autor: Laurentiu Cotu

10.08.2016, 00:04 681

Producătorul de canapele şi paturi tapiţate GP Sofa din Satu Mare, controlat de omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, mizează în acest an pe afaceri totale de 50 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul trecut, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie şi a celor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 173,3 mil. lei (38,7 mil. euro), un profit net de 2,7 mil. lei (610.000 de euro) şi un număr mediu de 1.312 angajaţi, conform mfinanţe.ro. Compania GP Sofa se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Italsofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.

„Industria producătorilor de mobilă este în continuă dezvoltare, existând o tendinţă de creştere anuală a volumului de produse în piaţă. GP Sofa a planificat pentru următorii doi ani dublarea capacităţii de producţie, dezvoltarea pieţelor existente de desfacere, dar şi câştigarea unor noi clienţi“, a declarat pentru ZF Transilvania Giuseppe Pavone, proprietarul companiei GP Sofa. Portofoliul de produse GP Sofa include canapele şi paturi tapiţate, atât din stofă, cât şi din piele ecologică, dar şi măsuţe de cafea din lemn masiv. Produsele sunt comer­cia­lizate în toată Europa, dar şi în ţări din Africa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO