Companii

Italienii de la GP Sofa estimează o creştere de 24% a afacerilor şi o dublare a producţiei

Italienii de la GP Sofa estimează o creştere de 24% a...

Autor: Laurentiu Cotu

26.01.2017, 00:05 627

Producătorul de canapele şi paturi tapi­ţate GP Sofa din Satu Mare, controlat de o­mul de afaceri italian Giuseppe Pavone, mi­zează în acest an pe o cifră de afaceri de 52 mil. euro, mai mult cu 24% faţă de anul tre­­cut, pe fondul dublării capacităţii de pro­duc­ţie.

Compania a încheiat anul 2016 cu afa­ceri de aproximativ 42 mil. euro şi investiţii to­tale de 13 mil. euro, într-o nouă unitate de producţie, la Satu Mare. GP Sofa se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Ita­l­sofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.

„Anul trecut am primit comenzi de apro­xi­ma­tiv 75 de milioane de euro, însă, din cauza logisticii interne, am reuşit să producem doar de 42 de milioane de euro. Credem că 2017 va fi un an mai bun decât 2016, datorită dublării capacităţii de pro­duc­ţie, un an în care vom putea satisface cerin­ţele în continuă creştere ale clienţilor noştri“, a declarat pentru ZF Transilvania Attila Sarkadi, marketing managerul com­paniei GP Sofa din Satu Mare. Capacitatea de producţie actuală a companiei este de 1.000 de canapele pe zi, înregistrându-se anul trecut o creştere cu 5% a producţiei faţă de anul anterior. Italienii vor finaliza în acest an o nouă fabrică, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului industrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii Satu Mare. Oficialii GP Sofa estimează că transferul producţiei în nouă unitate se va face în luna martie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO