Companii

Iulian Trandafir, CEO Farmexpert: În funcţie de evoluţia pieţei decidem ce investiţii să facem

Iulian Trandafir, CEO Farmexpert: În funcţie de...

Autor: Georgiana Mihalache

19.10.2017, 00:07 979

Farmexpert, al doilea cel mai mare jucător după cifra de afaceri din piaţa românească de distribuţie de medicamente, deţinut de gigantul Walgreens Boots Alliance, şi-a majorat veniturile cu 10% în anul financiar cuprins între august 2016 şi septembrie 2017 faţă de anul precedent, a dublat capacitatea depozitului de medica­mente până la 12.000 mp şi a rebranduit 200 de farmacii independente din totalul de 600 sub umbrela Alphega.

Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert, a spus pentru ZF că plănuieşte şi pentru 2018 investiţii, însă ele depind de modul în care se va dezvolta piaţa farmaceutică şi de modificările legislative din această industrie.

„Avem programat ceva, dar deocamdată aştept pentru că nu ştiu ce se întâmplă. Dacă piaţa merge într-o direcţie acceptabilă, o să putem da drumul la anumite extinderi, dacă nu, mai stăm. Noi avem calculat, este pus totul pe hârtie, trebuie să vedem momentul pentru că dacă pornim investiţia şi se întâmplă ceva cu piaţa, apar noi reglementări, le facem degeaba, nu are sens”.

Trandafir a precizat că lipsa de predictibilitate din piaţă este unul dintre obstacole, în condiţiile în care măsurile fiscale precum TVA defalcat nu au fost clar prezentate şi implementarea lor a fost modificată. La nivelul anului calendaristic 2016, Farmexpert a ajuns la afaceri de 2,8 miliarde de lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent, ocupând locul al doilea în topul celor mai mari jucători din piaţa de distribuţie. Mediplus este liderul pieţei, iar podiumul este completat de Fildas. În piaţă mai activează şi Farmexim, Europharm sau Pharmapharm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO