Companii

Iulian Trandafir, Farmexpert: Noi nu avem sistem de sănătate. Investiţiile în România sunt pentru pariori

Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert: Legislaţia şi mediul de afaceri din România sunt extrem de nesigure

Iulian Trandafir, directorul general al Farmexpert: Legislaţia şi mediul de afaceri din România sunt extrem de nesigure

Autor: Georgiana Mihalache

29.11.2016, 00:05 406
Ieşirea din piaţă a unor companii din sectorul farmaceutic este unul dintre factorii care vor contribui la creşterea cifrei de afaceri a Farmexpert, al doilea jucător din piaţa de distribuţie de medicamente, la 3,1 mld. lei faţă de 2,8 mld. lei în 2015, potrivit lui Iulian Trandafir, directorul general al companiei.
 
„Ne dorim să urmăm aceeaşi politică, adică să creştem puţin peste nivelul pieţei, să consolidăm şi mai mult sta­bilitatea financiară a companiei pentru că suntem foarte pre­cauţi referitor la riscurile care pot să apară din piaţă. În ciuda scăderii pieţei, am reuşit să creştem, şi noi, şi alte companii din farma. Poate că a fost şi faptul că anumite companii mari au scăzut extrem de mult sau chiar au dispărut de pe piaţă“, a spus Iulian Tran­dafir.
 
În ultimii cinci ani, piaţa distribuţiei de me­dicamente a fost marcată de intrarea în in­sol­venţă a unor com­panii mari, pre­cum Relad, Montero, ADM Farm şi, cea mai re­centă, Polisano. „Sunt două companii pe piaţă a căror insol­venţă nu mi-o explic, ADM şi Polisano. Amândouă au fost com­panii relativ so­lide, nu au avut pro­bleme grave. Cred că amândouă puteau fi dezvoltate. Probabil au fost viziuni diferite faţă de cum gândesc eu“, a spus Trandafir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO