Companii

Jacek Wozniak, partener Enterprise Investors: Ar putea urma tranzacţii foarte mari pe piaţa locală

Jacek Wozniak, partener Enterprise Investors: Ar putea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.07.2016, 00:07 1119
România este o piaţă-cheie pentru investitorii străini, ca ţară cu economie în dezvoltare şi a doua din regiunea Europei Centrale şi de Est, iar creşterea economică ar putea atrage noi investitori în România.

„Ne putem aştepta la tranzacţii foarte mari anul acesta şi anul viitor din partea unor companii care devin tot mai mari. Noi credem în Ro mâ nia şi vrem să continuăm să in vestim aici“, explică Jacek Wozniak, partener în cadrul fondului polonez de in ves tiţii Enterprise Investors.

Compania, care a fina li zat recent preluarea Noriel, are peste 100 de mi l. euro alo cate pentru investiţii în Ro mâ nia şi în Europa Centrală şi de Est şi se con cen trează către sectoa rele de pro duse de consum, ser vicii pentru companii, sănătate şi IT.

Pe de altă parte, Enterprise Investors a extins de peste şase ori reţeaua de supermarketuri Profi, iar la toamnă va decide dacă vinde lanţul de magazine sau dacă urmează o listare la bursă.

Enterprise Investors a investit, din 1990 până astăzi, în aproximativ 140 de companii din CEE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO