ZF 24

Pâine japoneză din grâu românesc: Traderii au vândut grâu de 32 de milioane de euro în două ţări din Asia

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Gabriel Razi

13.11.2013, 21:30 1805

Traderii din România au exportat în luna august aproape 180.000 de tone de grâu românesc către piaţa din Japonia şi din Coreea de Sud.

Cumulat, valoarea exporturilor către aceste două destinaţii a fost de 32 de milioane de euro, potrivit datelor Eurostat, oficiul european de statistică.

„Faptul că Japonia a comandat grâu din România arată că avem un grâu de calitate“, afirmă Sorin Dogaru, directorul diviziei de agricultură a InterAgro, producător şi exportator de materii prime agricole cu afaceri de peste 650 milioane de euro anual.

Prezenţa grâului românesc pe cele două pieţe în această toamnă arată competitivitatea mărfii româneşti având în vedere că cele două economii asiatice se află în raza de influenţă a exporturilor de grâu din Statele Unite şi din Australia.

În total exporturile de grâu din luna august au ajuns la 736.000 de tone, ceea ce înseamnă că într-un interval de 30 de zile companiile au livrat în străinătate o cantitate ce acoperă 9,6% din recolta actuală. Aceste exporturi înseamnă încasări de 150,3 milioane de euro pentru traderii de materii prime agricole.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO