Companii

Jean Christophe Laugée, vicepreşedinte al Danone pe sustenabilitate: „România poate fi un exemplu pentru statele din jur. Avem centre mobile de colectare, avem fermieri care sunt pregătiţi să ajungă la 50 de vaci“

Jean Christophe Laugee, vicepreşedinte al Danone pe sustenabilitate: Pentru viitor rămâne în continuare provocarea accesului fermierilor la teren pentru a-şi dezvolta activitatea şi microfermele.

Jean Christophe Laugee, vicepreşedinte al Danone pe sustenabilitate: Pentru viitor rămâne în continuare provocarea accesului fermierilor la teren pentru a-şi dezvolta activitatea şi microfermele.

Autor: Dana Ciriperu

16.11.2016, 00:04 460
Agricultura românescă se poate construi pe ferme de familie cu condiţia ca cei care administrează aceste proiecte să privească totul ca pe un business sus­tenabil, capabil să genereze profit şi nu doar ca pe o soluţie de supravieţuire „moştenită“ din generaţie în generaţie.

„Nu ştiu dacă fermele de subzistenţă vor rezista, viitorul aparţine unui mix între fermele de familie, cele de mari dimensiuni şi fermele foarte mari, cu peste 1.000 de vaci, însă trebuie să existe aceleaşi tipuri de standarde indiferent de fermă. Afacerile de familie pot fi competitive şi trebuie gândite astfel încât să se poată susţine singure din punct de vedere financiar“, spune Jean Christophe Laugée, vicepreşedinte al Danone pe sustenabilitate, omul care coordonează fondul internaţional Danone Ecosystem.

În plină criză, grupul francez Danone a pus 100 de milioane de euro într-un fond menit să creeze programe de sustenabilitate. Raportat la businessul total al producătorului, care alocă anual miliarde de euro doar pentru achiziţii de companii, sumele dedicate iniţial acestui program par reduse, însă el şi-a propus să dezvolte businessul agricol în mod sustenabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO