Companii

Johnson Controls a angajat 100 de oameni în fabrica pentru Ford

Johnson Controls a angajat 100 de oameni în fabrica pentru Ford

Autor: Bogdan Alecu

31.01.2012, 00:05 1144

Johnson Controls International, unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto de pe piaţa locală, care deţine în România nouă unităţi de producţie şi un business anual de peste 200 mil. euro, a angajat până în prezent 100 de salariaţi în noua fabrică de pe platforma industrială a Ford România.

În următoarele luni compania va ajunge la un total de 160 de angajaţi, fabrica urmând a produce scaune exclusiv pentru Ford România. Spre deosebire de scaunele de pe modelele Dacia cele de pe B-Max vor fi printre cele mai avansate de pe piaţă, având integrate atât centura de siguranţă, cât şi airbagul lateral.

În total pe piaţa locală în cele nouă locaţii Johnson Controls are aproximativ 4.500 de angajaţi.

Potrivit unor surse din piaţă, Johnson Controls a investit în noua unitate aproximativ 10 mil. euro, cea de-a doua investiţie făcută de compania americană în ultimul an pe piaţa locală, după achiziţia Spumotim Timişoara. Reprezentanţii Johnson Controls nu au comunicat însă valoarea investiţiei.

Producţia uzinei Ford va demara în luna martie a acestui an. În 2012 se vor produce 60.000 de unităţi, iar anul viitor între 100.000 şi 150.000 de maşini. "România reprezintă un jucător important pentru piaţa auto în continuă creştere din Europa de Est, considerând statisticile care preconizează o creştere de aproximativ 80% a pieţei auto din România în următorii 4 ani", a declarat Jeff Williams, Group Vice President şi General Manager, Johnson Controls Automotive Customer Group Americas.

În prezent majoritatea furnizorilor prezenţi în România livrează componente către Automobile Dacia, care anul trecut a produs aproape 340.000 de autovehicule. Pe măsură ce şi Ford va accelera în următorii ani, şi piaţa componentelor se va dezvolta. Printre furnizorii Ford care au venit în apropierea uzinei se numără şi Kirchhoff, care va produce şasiul viitorului B-Max, Magna Internaţional, Faurecia, Cooper Standard şi Kautex Textron. Până acum cele mai multe locuri de muncă au fost create de Yazaki în Caracal - aproape 500, în timp ce IAC Group ar trebui să ajungă la 400 de oameni în perioada următoare faţă de aproape 80 la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO