Companii

Joi se deschide autostrada pe care o parcurgi în 5 minute şi care a costat 50 mil. euro

Joi se deschide autostrada pe care o traversezi în 5 minute şi care a costat 50 mil. euro

Autor: Andreea Neferu

08.10.2012, 13:24 28078

Tronsonul de autostradă Timişoara-Lugoj, lotul 1 (9,5 kilometri), va fi deschis circulaţiei joi, susţin reprezentanţi ai unuia dintre constructoriii acestei şosele, Spedition UMB.

"99,9% se va deschide joi circulaţia pe tronsonul Timişoara-Lugoj, lot 1. S-a întârziat câteva zile cu legătura pe care constructorii autostrăzii Arad-Timişoara (FCC Construccion şi Astaldi - n.red.) o fac pentru a conecta cele două tronsoane", au spus reprezentanţii constructorului Spedition UMB pentru ZF.

Ei au precizat că pe cei 9,5 kilometri de autostradă există spaţii de servicii, "cu toalete, flori, locuri de parcare".

Contractul pentru construcţia acestui sector de autostradă, care va fi parcurs în circa 5 minute, s-a ridicat la circa 50 de milioane de euro. Alături de constructorul Spedition UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu, pe acest tronson au lucrat şi italienii de la Carena. Termenul de finalizare a autostrăzii a fost devansat cu circa jumătate de an, având în vedere că tronsonul trebuia să fie gata în aprilie 2013, conform contractului.

Potrivit presei locale, joi la Timişoara se va afla şi premierul Victor Ponta pentru a verifica stadiul lucrărilor şi pentru a da drumul circulaţiei. Reprezentanţii guvernului au spus că nu pot încă confirma programul pe care premierul Victor Ponta îl va avea joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO