Agrobusiness

Judeţele-siloz ale României: trei regiuni au 35% din total

4 mar 2016 Autor: Mădălina Panaete

Judeţele Constanţa, Timiş şi Călăraşi au cea mai mare capacitate de stocare în silozuri, reprezentând 35% din capa­ci­tatea totală de în­magazinare de ce­reale a Româ­niei, care a ajuns anul trecut la 10,6 mi­lioane de tone, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Ministerul Agri­culturii.

„Aceste re­giuni devin în mod obiş­nuit ale­ge­rea tra­de­rilor şi a com­pa­niilor de agro­business datorită poziţionării stra­tegice care permite accesarea cu uşurinţă a canalelor maritime de transport“, apreciază Andrei Stan, partener în cadrul companiei de audit financiar şi consultanţă Moore Stephens KSC.

Constanţa este cel mai important judeţ din ţară din punctul de vedere al capacităţii de stocare a cerealelor, vecinătatea cu Marea Neagră fiind motivul prin­cipal pentru ca­re traderii au in­vestit în ma­gazii în aceas­tă re­giune.

„De re­mar­cat faptul că por­tul Con­stanţa de­vine cel mai m­re nod de trans­port de cereale din Europa, pe o piaţă globală a grâ­ului de 4,2 mi­liar­de dolari“, a con­tinuat Andrei Stan.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.03.2016

 
Cuvinte cheie:
judete
, agrobusiness
, silozuri
, cereale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide