Judeţul Vaslui are de patru ori mai puţini angajaţi în construcţii decât Iaşiul

15 mar 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Judeţul Vaslui are cel mai mic număr de angajaţi în construcţii din Moldova, potrivit unei analize realizate de firma de business information credit management KeysFin privind situaţia economică din Moldova, zonă în care investiţiile au rămas în urmă faţă de celelalte regiuni ale ţării. Concentrarea raportului a fost pe sectorul construcţiilor.

Astfel, Vasluiul are un total de 2.885 de angajaţi, de aproape patru ori mai puţin decât Iaşiul, judeţul de top în acest segment, cu 11.153 de salariaţi.

De altfel, judeţul Vaslui a avut în 2015 cea mai mare rată a şomajului dintre toate judeţele Moldovei, de 14% pentru bărbaţi şi 8,1% în rândul femeilor.

La polul opus, în Iaşi se înregistrează cea mai scăzută rată a şomajului, de 4,9% pentru bărbaţi şi 4% pentru femei. În 2015, media regiunii în ceea ce priveşte şomajul a fost de 7,2% pentru bărbaţi şi 5,4% pentru femei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Judetul Vaslui
, angajati
, iasi
, constructii
, sectorul constructiilor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide