Companii

Kaufland, la al 12-lea magazin deschis în acest an. Retailerul a angajat peste 1.000 de oameni

Kaufland, la al 12-lea magazin deschis în acest an. Retailerul a angajat peste 1.000 de oameni

Autor: Cristina Rosca

19.12.2011, 00:00 287

Retailerul german Kaufland, al doilea cel mai mare jucător din comerţul local, cu afaceri de peste 1,112 mld. euro, a atins pragul de 70 de magazine cu o unitate în Câmpina, judeţul Prahova. Aceasta este cea de-a 12 deschidere din acest an, după ce compania germană parte a grupului Lidl-Schwartz şi-a amplasat magazinele în oraşe precum Sighişoara, Făgăraş, Târgu Secuiesc, Oradea, Caransebeş, Vaslui sau Ploieşti.

Retailerul nu a anunţat investiţia pentru fiecare unitate, însă, potrivit informaţiilor deţinute de ZF, aceasta se situează între 7 şi 10 mil. euro. În concluzie, până în prezent, în 2011 investiţiile germanilor se situează între 85 şi 120 mil. euro. Mai mult, numărul de angajaţi ai companiei va creşte cu circa 1.200 ca urmare a deschiderilor realizate în 2011.

Kaufland, care la finalul anului trecut avea aproape 10.000 de angajaţi, este unul dintre cei mai mari zece angajatori de pe piaţa locală şi unul dintre puţinii care au continuat să creeze locuri de muncă în timp de criză. În oraşul Câmpina nu există decât două magazine pe format modern, un supermarket Carrefour Market şi un magazin de tip discount Penny Market.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO