Kaufland mai face un depozit cât un teren de fotbal, la Turda

25 sep 2014 Autor: Cristina Rosca

Kaufland, liderul comerţului local cu afaceri de peste 1,6 mld. euro anul trecut, îşi extinde cu 7.200 mp depozitul din Turda, al doilea centru logistic al nemţilor după cel de la Ploieşti. Suprafaţa este comparabilă cu cea a unui teren de fotbal.

Lanţul de hipermarketuri deţine în România două centre logistice cu o suprafaţă totală de 190.000 mp, fiind cel mai mare operator de spaţii logistice din România.

„Kaufland operează la Turda un al doilea centru logistic după cel de la Ploieşti, iar în prezent construim o extensie a depozitului actual. Noua hala va fi una complet automată şi va avea o suprafaţa de 7.200 mp şi o capacitate de stocare de peste 30.000 de euro­paleţi“, spun reprezentanţii grupului german, care nu oferă detalii privind valoarea investiţiei. Potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă, valoarea investiţiei este de sub 5 mil. euro.

Centrul logistic din Turda, situat chiar la intrarea pe autostrada care leagă Turda de Gilău (cei 52 de kilometri finalizaţi din Autostrada Tran­sil­vania), are 70.000 mp la sol, a fost inaugurat în 2011 şi aprovizionează magazinele Kaufland din zonele de nord-vest, nord şi centru.

Cel mai mare depozit al grupului german se află la Ploieşti. El a fost inaugurat în octombrie 2005 şi dispune de o suprafaţă de depozitare de peste 120.000 mp la sol. Pentru un retailer, logistica este extrem de importantă, întrucât sute de camioane cu marfă pleacă în fiecare zi din centrele logistice pentru a aproviziona cele aproape 100 de magazine, în cazul Kaufland.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- suprafaţa totală  a depozitelor logistice deţinute de retaileri

- detalii despre centrele logistice Kaufland Ploieşti şi Turda

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2014

 
Cuvinte cheie:
Kaufland
, depozit
, Turda
, comert
, extindere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide