Companii

kika ar putea angaja pana la 400 de oameni anul viitor

18.04.2010, 23:10 75

Retailerul austriac de mobila kika, care opereaza un magazin inzona de vest a Capitalei si care anul trecut a avut vanzari de 16mil. euro, ar putea investi anul viitor peste 60 mil. euro indeschiderea a doua unitati la Constanta si Bucuresti.

"Este probabil ca cele doua magazine sa fie deschise in 2011.Primul deschis va fi cel din Constanta. Investitiile intr-unmagazin vor fi de 30-35 de milioane de euro, fonduri care vor fisustinute din resurse proprii", a spus Lars Lund, country manageral kika Romania intr-un interviu acordat ZF.

Lund, 42 de ani, a preluat conducerea magazinului in decembrie2009, iar anterior a lucrat in cadrul retelei de francize a kikadin 2006. Pentru deschiderea primului magazin kika, compania aangajat pana in 200 de oameni, cifra care s-ar putea pastra si incazul urmatoarelor unitati.

"In aproximativ trei-patru luni de la momentul primiriiaprobarilor si a aprobarii planului de afaceri vom inecepe siangajarile. Negocierile pentru compania care va construi magazinulsunt derulate de firma noastra care realizeaza acest lucrucentralizat", a adaugat Lund.

Magazinul kika a avut in 2009, primul an de operare pe piatalocala, o cifra de afaceri de aproximativ 16 mil. euro, iar pentru2010 a fost bugetata o crestere. In legatura cu aceste rezultate,Lund a spus ca "pentru situatia in care suntem si pentrurezultatele la care ne aflam, magazinul merge bine, insa vremrezultate mai bune".

Cititi in ZF de maine un articol despre planurilekika

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO