Companii

Koyo Alexandria pune rulmenti la Honda

23.04.2001, 00:00 76



Producatorul de rulmenti Koyo Romania SA Alexandria a semnat cu compania japoneza Honda Motor un contract privind livrarea, incepand cu ianuarie 2002, a unor rulmenti care vor intra in componenta rotilor motoretelor.

"Pana s-a decis sa semneze contractul, Honda a testa timp de sase luni rulmentii produsi aici. Pentru inceput, rulmentii vor fi livrati catre una din fabricile Honda din Asia, insa intentionam sa extindem aria livrarilor si catre alte fabrici ale companiei japoneze, inclusiv cele din Europa", a declarat Hajime Hori, presedintele Koyo Romania SA.

In Romania exista sase fabrici care produc diverse tipuri de rulmenti. Uzina de la Alexandria produce cele mai utilizate tipuri de rulmenti, care reprezinta mai mult de 60% din consumul total al pietei.

Anul trecut, societatea Koyo Romania Alexandria a inregistrat vanzari de 759 miliarde lei, iar pentru anul 2002 se estimeaza ca vanzarile vor atinge valoarea de 1.281 miliarde lei.

Hajime Hori considera ca acordul semnat cu Honda are o importanta semnificativa pentru fabrica din Alexandria.

"Intentia noastra este de a mari calitatea produselor, ceea ce va conduce la sporirea increderii clientilor. In acest scop, pentru a obtine credibilitate, utilizam reteaua mondiala de vanzari a companiei Koyo.

Consideram ca acordul cu Honda este primul pas si o mare sansa pentru realizarea acestui obiectiv", a subliniat oficialul Koyo Romania.

Societatea are in vedere extinderea capacitatii de productie, existand convingerea ca intr-un timp foarte scurt rulmentii fabricati in Romania vor capata o reputatie foarte buna prin intermediul retelei mondiale a companiei Koyo.

Koyo Seiko a preluat, in urma cu circa trei ani, pachetul de 51% din actiunile societatii comerciale Rulmenti Alexandria, valoarea totala a tranzactiei (pretul actiunilor si investitiile asumate) fiind de 57 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO