Companii

La 24 de ani are propriul laborator de prăjituri în care a investit 20.000 €

La 24 de ani are propriul laborator de prăjituri în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.12.2014, 00:00 15100

Carmen Iliescu, 24 de ani, din judeţul Constanţa, a început să facă prăjituri acum mai bine de doi ani din pasiune, iar în curând Miss Baker, laboratorul pe care l-a pus pe picioare, va împlini un an de funcţionare.

Miss Baker produce prăjituri pentru evenimente private (nunţi, botezuri), dar şi pentru evenimente de business (lansări, conferinţe etc.) şi de ceva vreme a început să facă şi torturi pentru nunţi şi aniversări. Firma produce zece tipuri de macarons, peste 15 tipuri de cupcakes, dar şi tarte şi alte prăjituri. De asemenea, Miss Baker produce şi pentru HoReCa, colaborând cu câteva restaurante din Constanţa, dar face şi candy-baruri personalizate pentru diverse evenimente.

 „Prăjituri am început să fac singură acum mai bine de doi ani din pură pasiune. Găteam atât de mult încât toţi prietenii mei primeau mereu cutii cu prăjituri pentru acasă. Îmi place să fac viaţa celor din jurul meu mai frumoasă, iar o prăjitură cred că este modul cel mai bun de a realiza acest lucru“, povesteşte Carmen Iliescu, care a terminat o facultate de marketing şi a făcut un master în contabilitate. Deşi putea să-şi găsească un job într-o companie, Carmen a fost atrasă de oportunitatea de a-şi face propriul business.

„Nu am mai lucrat înainte şi nu am experienţa modului cum funcţionează o firmă sau o cofetărie clasică. Unii pot considera acest lucru o naivitate sau un punct în minus, eu îl văd drept un mare avantaj, la Miss Baker facem lucrurile «out of the box»“, spune antreprenoarea.

Aflat în comuna Cumpăna, la doar câteva minute de municipiul Constanţa, laboratorul este dotat cu cuptoare, camere frigorifice şi spaţii de depozitare, dar şi o cameră de primire a vizitatorilor.

„Cea mai mare investiţie a fost timpul şi munca noastră. În domeniul acesta nu ai cum să reuşeşti dacă nu te implici total şi nu lucrezi zilnic până seara târziu.“

 Iniţial, antreprenoarea a pornit cu o investiţie de 3.000 de euro, iar până în prezent suma totală pe care tânăra a investit-o în această afacere a ajuns la 20.000 de euro. Banii au fost investiţi treptat din câştigurile firmei.

„Facem eforturi constante să investim în vase, accesorii, dezvoltare şi promovare“, completează ea. Afacerea ei a crescut destul de repede, astfel că în şase luni de la debut a reuşit să se mute într-un spaţiu de producţie de peste 200 de metri pătraţi.

„Stăm cu chirie şi investim mai toţi banii pe care îi câştigăm. Momentan suntem trei persoane care facem toată munca. Din martie vom creşte cu siguranţă, vrem să ajugem la un număr de cinci persoane“, a mai spus Carmen Iliescu, care controlează brandul Miss Baker prin firma Miss Baker Producţie SRL-D.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO