Companii

La 31 de ani vrea să vândă 2.000 de biciclete fără pedale

La 31 de ani vrea să vândă 2.000 de biciclete fără...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.03.2015, 13:01 2640

Balázs Botond, 31 de ani, din ju­deţul Harghita, a pus pe picioare anul trecut o afacere care comer­ciali­zează biciclete fără pedale pen­tru copii numită Bicicleta fără pedale, în care a investit peste 10.000 de euro.

Ideea acestei afaceri i-a venit antreprenorului atunci când a vrut să cumpere o bicicletă pentru fiica lui.

„Ideea deschiderii acestei afaceri ne-a venit în momentul în care am avut nevoie de o bicicletă fără pedale pentru fiica mea. Din moment ce în România nu am găsit o bicicletă pe placul nostru, am căutat în străi­nătate, mai exact în Ungaria“, po­vesteşte Balázs Botond. Afacerea Bicicleta fără pedale SRL-D, în­fiinţată anul trecut, este administrată de Vlad Botoş, 25 de ani. Când a achiziţionat acea bicicletă, antre­prenorul a discutat cu adminis­tratorul firmei respective pentru o eventuală colaborare, iar în săptă­mânile ce au urmat au ajuns la un acord. El spune că a ales să comercializeze biciclete fără pedale pentru că pe piaţa din România nu era cunoscut acest tip de produse şi au vrut să le promoveze.

Bicicletele sunt importate din Ungaria, însă sunt asamblate în firma lui Balázs. Acestea sunt fabricate în China.

„Până acum am trimis comenzi în toată România, însă nu ne-am gândit deocamdată la o eventuală extindere în străinătate“, mai spune Balázs Botond, care deţine şi o firmă de dezmembrări auto numită BSB Cars & Parts, înfiinţată în 2008.

Anul acesta, proprietarul afa­cerii spune că vrea să vândă în jur de 2.000 de biciclete fără pedale. Preţul unei biciclete fără pedale variază în prezent de la 160 de lei la 270 de lei, în funcţie de model, conform datelor de pe site-ul Bicicleta fără pedale.

Pe lângă biciclete, firma mai co­mer­cializează şi accesorii precum so­nerii, coşuri pentru biciclete sau faruri (toate pentru biciclete pentru copii), echipamente de protecţie sau piese precum cadru de bicicletă sau şa. 

Pe plan local se vând anual bici­clete de circa 45 de milioane de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO