Companii

La 35 de ani face 40.000 de euro din servicii de comunicaţii

La 35 de ani face 40.000 de euro din servicii de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.09.2013, 10:45 2533

Răzvan Radu, 35 de ani, un antreprenor din Sibiu, a renunţat anul trecut la jobul din telecomunicaţii, domeniu în care a acumulat o experienţă de 13 ani, şi şi-a deschis propria firmă de telecomunicaţii şi servicii de comunicaţii.

„M-am gândit că este o oportunitate să-mi deschid o afacere în domeniu pentru că vorbim despre servicii care au o perspectivă foarte mare de dezvoltare în viitor“, afirmă Radu, care este proprietarul firmei Opticom Consulting SRL-D.

Antrepenorul şi-a început cariera în telecomunicaţii în anul 2000 în cadrul companiei Orange, unde a activat aproximativ doi ani pe postul de customer care representative, iar apoi mai bine de trei ani ca reprezentant de vânzări. La începutul anului 2006 a plecat de la Orange, iar de atunci a mai activat în trei companii, toate din telecomunicaţii. A lucrat şi în străinătate în perioada 2008-2012, în cadrul companiei germane Mox Telecom. Pentru dezvoltarea acestei afaceri, antreprenorul, absolvent al Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică de la ASE, a apelat şi la atragerea de fonduri de la stat.

Astfel, a depus proiectul pentru obţinerea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea firmelor de tip SRL-D, iar acum proiectul de 25.000 de euro este în curs de implementare. Guvernul acordă începând din anul 2011 fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro tinerilor sub 35 de ani care vor să-şi dezvolte o afacere. Restul banilor, până la 25.000 de euro, a fost participaţia antreprenorului. Firma a fost înfiinţată anul trecut, însă abia de la începutul acestui an a început efectiv activitatea, iar în prezent, în micul business lucrează trei oameni.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO